colectiv-papa-francisc

Cazul clubului Colectiv a lasat fara glas intreaga Romanie, natiunea aflandu-se timp de trei zile in doliu. Numarul victimelor decedate continua sa creasca, pe masura ce ranitii grav nu mai fac fata si refuza sa raspunda la tratament. Tot personalul medical s-a mobilizat sa-i ajute, oamenii din intreaga tara trimit donatii cu scopul de a mai elibera familiile indurerate de grija banilor. O multime de oameni importanti si-au exprimat durerea si sincerele condoleante pentru familiile care traiesc tragedia, printre care se numara politicienii romani, politicieni din alte state, vedete autohtone etc.

Au mai fost eroi care s-au salvat, dar n-au uitat de oamenii care au ramas in club, asa ca s-au reintors ca sa mai salveze cate suflete s-a mai putut. Din pacate, viata a luat sfarsit si pentru acestia. Da, ramanem fara cuvinte in fata unui astfel de eveniment si empatizam cu durerea oamenilor, si ramanem uimiti sa vedem ca exista oameni cu o importanta extrema in lume care isi exprima durerea fata de tragedia poporului roman.

Papa Francisc transmite condoleante pentru Romania

Astfel, unul din acesti oameni este si Papa Francisc, care s-a rugat pentru sufletele celor decedati, pentru cei raniti dar si pentru famiile victimelor. Papa Francisc nu a incetat niciodata sa uimeasca, asa ca si-a exprimat condoleantele si durerea fata de evenimentul tragic care a avut loc in Clubul Colectiv din Bucuresti.

Francisc a transmis un mesaj presedintelui tarii, Klaus Iohannis, sustinand ca este aproape de cei implicati direct, dar si fata de intreaga natiune. Potrivit Radio Vatican, Papa Francisc a trimis o telegrama de condoleante prin care si-a declarat apropierea spirituala fata de familiile victimelor de la eveniment, fata de guvern si fata de intreaga tara.

Din pacate, nu putem spune acelasi lucru si despre marile fete bisericesti din Romania, patriarhul Daniel sustinand ca „tinerii ar fi trebuit sa mearga mai des la biserici decat in cluburi”. Nu trebuie sa judecam, fiecare are dreptul la pareri proprii, dar un „Dumnezeu sa-i ierte!”, fara a fi insotit de alte comentarii ar fi fost de ajuns.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *