rusia-internet

Nu e nimic neobisnuit sa auzim noutati despre Rusia, insa, ceea ce surprinde de fiecare data consta in faptul ca multe din masurile pe care le adopta sunt foarte drastice. De exemplu, din dorinta de a scapa de „dominatia” americanilor, Rusia isi propune sa isi construiasca propriul sistem de operare pentru telefoane mobile, sau a impus ca bauturile racoritoare marca Coca Cola si Pepsi sa fie interzise. Ei bine, rusii continua sa uimeasca intreg mapamondul, astfel ca, potrivit informatiilor oficiale, Rusia se pregateste pentru un blackout informational, un lucru ce s-ar putea intampla in caz de criza politica domestica.

Directorul general al furnizorului de Internet din Rusia, Er Telecom, sustine ca a primit un ordin de la ministrul de publicatii, asa ca, directorul- Andrei Semerikob- este fortat de catre regulatorul de Internet national- Roskomnadzor- sa blocheze traficul de date pentru canalele de comunicare straine, utilizand DPI, un sistem utilizat in controlul traficului de date. Obiectul principal care se afla la baza acestei idei consta in observarea modului in care Rusia va functiona daca Internetul va fi taiat de la cel global.

Pe de alta parte guvernul rus neaga orice actiune de acest gen iar oficialii din Rusia sustin ca nu exista niciun astfel de proiect. Totusi, nu putem sa credem ca rusii nu se gandesc la un proiect asemanator, din moment ce un test similar a fost realizat in luna iulie a anului 2014. Astfel, ministrul de aparare al Rusiei a lucrat impreuna cu operatorul de telefonie al tarii, cu scopul de a verifica daca intranetul national ar putea sa functioneze in parametrii optimi chiar si atunci cand este deconectat de la alte parti ale web-ului.

Rusia- paranoica?

Cu toate acestea, expertul in serviciile de securitate din Rusia- Andrei Soldatov, a declarat catre presa internationala ca astfel de teste reprezinta doar un pretext prin care guvernul rus isi propune sa taie definitiv fluxul de informatii cu lumea exterioara. Aceasta masura a luat nastere ca rezultat al fricii pe care Rusia o are, guvernul rus fiind de parere ca statele occidentale utilizeaza Internetul pentru a-si manifesta influenta in acest stat. Oricat de extrema ar putea sa sune aceasta masura, exista posibilitatea ca aceasta sa devina o realitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *