Oras versus satOras versus sat

Cand vorbim despre „sat sau oras”, in general, oamenii prefera mai mult una dintre optiuni, avand fiecare argumentele lui.

De exemplu, toata lumea stie ca la sat este aer curat. In timp ce in zone din China, India sau Peru poluarea a afectat populatia mult prea mult (in zone din China lumea trebuie sa poarte masti cand iese afara, iar intr-o localitate din Peru 99 din 100 de copii au depastit procentul limita al plumbului gasit in corp), zonele rurale tind sa fie mai protejate impotriva acestor factori, datorita lipsei dezvoltarii unei industrii poluante.

Pe de alta parte, la sat nu ai prea multe activitati la dispozitie. In weekend se face o seara de club, insa aceasta contine mai mult manele decat oricare alt gen, deci daca asculti rock sau dubstep nu ai ce cauta acolo – in primul rand, pentru ca nu-ti place muzica, in al doilea rand, pentru ca s-ar putea sa se lege „smecherasii” de tine pentru ca arati diferit. Acest lucru este un altul care imi displace la sat. In momentul in care arati sau faci ceva diferit, lumea nu doar ca se uita diferit la tine, dar se uita chiar urat si nu mai esti primit cu bratele deschise. Un copil din flori ti-ar putea distruge reputatia pentru toata viata intr-o comunitate mica, in timp ce intr-un oras mare oamenilor pur si simplu nu le pasa.

Un dezavantaj al orasului il reprezinta faptul ca acesta este mai periculos. Deoarece nu ai cum sa cunosti pe toata lumea din oras, daca esti atacat, nu sunt intotdeauna sanse sa se prinda infractorul. Pe de alta parte, daca se intampal ceva intr-un sat, toata lumea stiind pe toata lumea, daca X nu are un alibi pentru acel moment – nici nu e nevoie sa se implice politie – se va descoperi rapid ca el a fost faptasul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *