servicii clientiservicii clienti

In timp ce abordarile serviciilor pentru clienti pot varia in mod semnificativ de la o industrie la o alta, si chiar si in cadrul diferitelor companii din cadrul aceleasi industri, poate fi destul de benefic sa iei in considerare cele mai bune practici generale atunci cand cauti unele modalitati pentru imbunatatirea propriei abordari in cadrul serviciilor pentru clienti.

De vreme ce serviciile pentru clienti sunt despre cunoasterea a ceea ce clientii isi doresc si asteapta, exista cu siguranta niste similaritati cu ceea ce functioneaza in cadrul diferitelor tipuri de afaceri. Cateva exemple de cele mai bune practici specifice anumitor industrii includ si:

Sfaturi pentru serviciile pentru clienti din cadrul restaurantelor:

  • Asigura o atmosfera confortabila, luand in considerare impactul luminii, muzicii, decorului, curateniei si al temperaturii.
  • Ofera servicii amabile cu zambetul pe fata, fara a depasi totusi limitele. Ospatarii nu ar trebui sa atinga vreodata clientii, sa stea la mesele acestora sau sa faca comentarii negative despre alti clienti sau despre colegii lor de munca.
  • Asigura un nivel adecvat de afectiune, verificand in permanenta si asigurand  reumplerea stocurilor de marfa fara a mai fi intrebat, insa fara a insista sau intrerupand conversatiile oaspetilor.
  • Ospatarii ar trebui sa fie capabili sa lucreze in echipa, fiind proactivi in intampinarea  nevoilor oaspetilor cu asistenta necesara, indiferent de masa la care opereaza un anumit ospatar.

Sfaturi pentru serviciile pentru clienti din cadrul vanzarilor:

  • Daca un client intreaba ceva ce nu stii, nu-i lasa fara un raspuns. In schimb, spunele ceea ce ai aflat si tu si urmeaza intocmai ce trebuie sa faci.
  • Atunci cand clientii intreaba unde sunt anumite lucruri, nu le arata doar din semne directia potrivita. Arata-le calea prin conducerea ta in acele zone anume.
  • Evita a face judecati de valoare  in fata clientilor sau despre acestia, despre modul in care sunt imbracati sau despre alte caracteristici personale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *