Uneori, stiinta dovedeste lucrurile pe care ai vrut dintotdeauna sa le crezi, dar credeai ca ar fi prea perfect ca sa fie adevarat. Proba A: barbatii care sunt misogini online probabil nu se descurca prea bine la jocurile pe computer. Descoperirile sustin teoria conform careia hartuirea este o reflexie a esecurilor acelor barbati.
Internetul poate sa fie un loc infricosator pentru oricine care are un profil pentru ceva cat de cat controversat, dar femeile, in mod special femeile, au parte de abuz online mult mai des si mai serios decat barbatii. In jocurile pe computer, o femeie are de patru ori mai multe sanse sa primeasca comentarii negative decat un barbat care se comporta identic.
Subiectul ar putea sa fie prea vast pentru a putea fi acoperit intr-un singur studiu, insa cercetatorii vor sa testeze ipotexa conform careia sexismul apare ca urmare a barbatilor care incearca sa se agate de spatiile traditional barbatesti, pe care le percep ca fiind invadate de catre femei. Cercetatorii iau in calcul o ipoteza evolutionara conform careia barbatii de la baza scarii ierarhice vor fi cei mai ostili fata de noii sositi, fiind cei mai vulnerabili sa-si piarda statutul in cazul in care femeile ajung sa aiba un rang mai bun ca ei in subcultura respectiva. Contrasteaza aceasta cu teoriile constructivismului social care sustin ca sexismul nu are legatura cu pozitiile dintr-o ierarhie.
Potrivit unui studiu, in care jucatorii au trebuit sa joace „Halo 3”, s-a descoperit ca atunci cand vocea jucatorului era feminina, jucatorii experimentati primeau laude din partea jucatorilor care jucau bine si, in general, abuz, din partea celor care se descurcau mai rau. Imaginea este mai mixta pentru jucatorii barbati, depinzand de masura folosita, insa, jucatorii barbati au primit mai putine comentarii, per total, si, in niciun caz la fel de mult abuz din partea coechipierilor care se descurcau mai putin bine.