Tarzan si JaneTarzan si Jane

Sfarsitul Disney:

Clayton cel diabolic, ii inchide pe Tarzan si Jane pe nava sa, dorind sa fure cat mai multe animale. Elefantul Tantor vine si reuseste sa-i salveze, atat de Clayton, cat si de faptul ca un animal de cateva tone nu ar putea sa tropaie in siguranta peste podeaua veche e unei corabii din secolul XIX.

Tarzan fuge sa-si ajute gorilele si scapa de Clayton in cel mai deranjant mod de la … filmul Disney precedent. Intr-un final, eleganta domnisoara britanica Jane se pregateste sa se intoarca in Anglia Victoriana cand se ragandeste, se arunca in ocean si se reintoarce la Tarzan, unde banuiesc ca-l serveste cu ceai, il face sa poarte o esarfa si declara insula ca proprietate a imperiului britanic.

Sfarsitul original

Jane are destui pretendenti (inclusiv Clayton) care nu sunt oameni-gorila uriasi, insa tot se indragosteste de Tarzan (nu pot s-o condamn). Inainte sa-si poata recunoaste asta, pleaca spre America si planuieste sa se casatoreasca cu un alt barbat pentru a-i plati datoriile tatalui ei.

Intre timp, Tarzan se imbraca frumos si o urmareste de-a lungul unui intreg continent pentru a o salva de un incendiu care probabil ca a asteptat sa izbucneasca pana cand desfasurarea actiunii a cerut aparitia sa. Dupa, acesta isi marturiseste iubirea fata de ea, iar Jane recunoaste ca are aceleasi sentimente. Insa, aceasta era deja logodita cu Clayton si, fiind secolul XIX, nu are ce sa faca in legatura cu asta.

Ramas singur, Tarzan primeste o telegrama care anunta ca el este mostenitorul averii lui Clayton si a proprietatilor care vin cu aceasta (inclusiv Jane, pentru ca femeile pe atunci erau lucruri). In loc sa faca ceva in legatura cu asta, alege sa ramana tacut, gandindu-se ca Jane este fericita cu Clayton. Sfarsit. Pur si simplu, isi sacrifica fericirea pentru nefericirea lui Jane.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *