Sa detii un caine sau o pisica inseamna o mare responsabilitate. Poate ca nu iti dai seama de asta cel putin la inceput insa ulterior greul incepe sa te apese. Asta pentru ca pe masura ingrijirii de sine mai vine si ingrijirea unui alt suflet. Partea mai proasta este ca depinde de tine asa ca va conta extrem de mult sa stii ca acum esti responsabil cat pentru doi.

Pentru a tine cont atat de sanatatea canina cat si de cea a ta ca si stapan tine cont de regulile minime de ingrijire si igiena precum:

  1. Cauta o clinica si un medic veterinar bun. Poti afla online despre Fanvet spre exemplu. Conteaza sa stii ca ai un loc unde poti merge oricand si pentru orice problema. In plus, in concret trebuie sa faci o vizita la medicul veterinar chiar si fara sa fie o urgenta medicala.
  2. Cainele are si el nevoie de periaj. Poate ca nu la fel de des precum tine insa are nevoie. Exista instrumente speciale pentru asta. De asemenea conteaza si tipul de biscuiti pe care ii serveste. Nu uita insa si de vizita la medic pentru asta, specialist in detartraj. Un caine nu face carii insa se ajunge ca placa sa fie foarte multa si sa deterioreze dintii, ajungandu-se la miros neplacut, infectii si pierderea dintilor. Ori in cazul lor nu exista implant ca la oameni.
  3. Si spalatul este o chestiune de stiut. Pe langa faptul ca nu este indicat a se spala blana prea des trebuie sa se foloseasca produse speciale, dupa caz. Poate fi vorba de indepartartea puricilor sau de tratare a unei boli de piele. Produsele pentru uz uman sunt cele care pot afecta pielea unui animal de companie, ducand la alte probleme ce se leaga unele de altele.
  4. Creeaza un set de reguli. Animalul de companie nu ar trebui sa doarma in pat cu stapanul, nu ar trebui sa fie prezent in locul in care se ia masa si nu ar trebui lasat nesupravegheat alaturi de copii. Trebuie sa existe ore de masa si numai cu mancarea potrivita lui.

Si dresajul face parte din categoria de aspecte care ajuta un stapan sa aiba grija de animalul de companie si implicit de sine. Un caine dresat care stie sa se ceara la plimbare in caz de nevoie te scuteste de nevoia de a curata sau atinge zonele in care cainele isi face nevoile. De asemenea, dresajul in inavat sa semnaleze probleme, ceea ce usureaza munca stapanului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *