simbolism
simbolism

Exista o serie de simboluri in aceasta lume care sunt menite a presupune anumite lucruri si a semnifica cate ceva in parte, insa simbolurile celtice sunt aparte de toate celelalte si merita a fi descifrate si exemplificate in cele ce urmeaza. Asadar, se spune ca primul Inel Claddagh a fost creat in orasul pescaresc Claddagh, Galway si ca inelul a fosr denumit dupa locatia in cauza.

Acest inel este alcatuit dintr-o inima tinuta de doua maini si o coroana deasupra inimii acesteia. Simbolizeaza prietenia (mainile), dragostea (inima) si loialitatea (coroana). Inelele Claddagh sunt foosite drept inele ale prieteniei sau pentru casatorii si logodne.

Crucea celtica. Potrivit  cu Dictionarul de simboluri, Crucea Celtica este originara drept o metoda a druizilor de a venera Taranis, un zeu galic al soarelui. Simbolul original era o roata solara. Oricum, atunci cand cetatenii celti s-au convertit la crestinism, acestia au pastrat roata si pur si simplu au transformat-o adaugand o cruce pentru a reflecta noile credinte religioase.

Cei care se trag din Irlanda isi pot dori sa isi caute acel scut care se potriveste cu trecutul familiei acestora. Scutul sau stema familiei reprezinta numele familiei. In mod traditional, aceste scuturi si steme erau purtate de catre barbatii din familia in cauza. Scuturile reprezentau lucrul pentru care era renumita acea familie, de unde se tragea acea familie si chiar si cine sprijinea acea familie. Scuturile reprezentau de cele mai multe ori animale.

Colierul celtic era un colier  invartit din aur purtat la baza gatului ca un fel de zgarda moderna. Luptatorii purtau aceste accesorii in batalii si lupte. Se credea ca acest ornament simboliza  lucruri cum ar fi puterea, insa de asemenea si rangul unei persoane si clanul de care apartinea, si la randul sau, rangul clanului din care afcea parte. Era doar o alta modalitate prin care se arata care familie apartinea de ce rang si asa mai departe.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *