O data cu modernul au venit si parti mai putin placute care rand pe rand afecteaza viata. Lipsa spatiilor verzi pentru ca au aparut tot felul de cladiri nu mai este de multa vreme o surpriza, iar cele care au ramas sa incante ochiul si sa delecteze sunt spatii restranse, prea putine raportat la intreaga populatie.

Insa o data cu aceste situatii au aparut si oportunistii care sa faca totusi un util din ceea ce dispunem. Moda de a avea o mini gradina sau terasa pe acoperisul blocurilor nu mai este nici ea de moda noua. O oaza de verdeata de care ne putem bucura intre betoane si blocuri, in lumea guvernata de aceste aspecte. Si daca nici asta nu ajuta caci implica costuri destul de ridicate in Spania s-a gasit un inlocuitor. Sunt spatii verzi miscatoare, toate amplasate pe partea superioara a mijloacelor de transport in comun.

Cat sunt de folositoare? Poate ca un minim insa nici de neglijat acolo unde nu se mai gasesc practic nici locuri pentru a se exploata natura pentru a creea spatii de recreere pline de verdeata. Insa dincolo de nevoie intr-o oarecare masura suplinita de aceste mini spatii verzi pe autobuze vine si o strategie de promovare. Autobuzele nu au fost la intamplare ci alese din randul celor care fac turul locului pentru turisti special. In acest sens se combina practic doua idei si devine totul atractiv.

Si daca unii gasesc cel putin o modalitate de a compensa cu lipsa de spatii verzi altii abandoneaza bunul simt cand acolo unde inca sunt spatii verzi nu exista o apreciere pentru asta. In Romania spatiile verzi sunt fie neingrijite fie distruse, de afaceristi si nu numai, de lipsa de respect a celor care nu gasesc o normalitate in a pastra curatenia si in a intretine ceea ce se denumeste parc.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *