O bei zilnic, te revigoreaza si nu ai putea fara ea. Este ea, cafeaua de dimineata, la pranz, la nevoie, cand energia iti lipseste. Cei mai multi pentru asta o beau insa prea putin stiu despre ea. Istoria sa- mai putin importanta si se pune mai mult accent pe efectul sau. Il stii, il simti prin vene cand ai savurat de ajuns incat sa creeze o explozie de energie in tine.

Stiai ca…in functie de anumit factori cafeua actioneaza mai devreme sau mai tarziu pentru tine? Exista diferente de sex si varsta insa si de frecventa cu care te delectezi cu o astfel de licoare. Pentru femei procesul este mai rapid in comparatie cu barbatii, de asemenea o diferenta intre acestea cand se folosesc cu regularitate pilule anticonceptie, diferente intre fumatori si nefumatori.

Stiai ca…energizantele contin mai putina cofeina decat o cafea? Daca un energizant aduce 80 g de cofeina in cazul cafelei gramajul sare de 100. Cand iti doresti sa te revigorezi si sa alungi oboseala o cafea este mai puternica decat astfel de bauturi si asta este dovedit.

Stiai ca…o cafea decofenizata nu este fara cofeina suta la suta? Desigur ca pentru a ajunge la cantitatea de cofeina pe care o cafea normala o contine (intre 95 si maxim 200 g) ar trebui sa sorbi mai mult de 5 cafele decofenizate. Insa asta nu inseamna ca sunt pur fara cofeina.

Stiai ca…o cafea isi face efectul chiar imediat? Inca din primele minute efectul de cofeina este vizibil insa asta nu inseamna ca rapid dupa va fi eliminata. O cafea poate sa reziste ca si efect de pana la 8 ore.

Si pentru ca uneori intalnim un gust care nu incanta, pentru cei care cauta alternative ceaiul verde sau nucile de kola sunt la fel de bogate in cofeina, la fel ca si boabele de cacao.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *