Tot ce este gustos este si nesanatos. Sau cel putin in mare parte. Dupa ce industria a intrat intr-un boom am inceput sa experimentam ce inseamna varietatea de produse insa din nefericire bazata pe produse ce contin e-uri. Din categoria de sucuri acidulate sunt marci celebre ce domina piata. De vreme ce si-au construit un brand si inca exista pe piata se denota clar nivelul de consum. Insa nu ai idee cat te afecteaza in interior. Un experiment in acest sens arata “evolutia” unei portii de suc acidulat. Iata ce se intampla:

  • In primele 10 minute stomacul tau primeste doza maxima de zahar ce se recomanda pe zi. Si o absoarbe pe toata, mai exact echivalentul a 10 lingurite. Acidul fosforic face ca aroma dulce sa fie oarecum ameliorata, de unde si placerea de a bea un astfel de suc fara respingere, fara sa iti fie greata ulterior.
  • Dupa 20 de minute nivelul de zahar din sange creste, se produce insulina, mult mai multa decat era nevoie, iar zaharul se transforma in grasime.
  • La 40 de minute distanta se cunoaste efectul de cofeina. Astfel ca tensiunea arteriala creste, ficatul este solicitat si practic cunosti efectele de cofeina, un boom de energie.
  • La 45 de minute se pare ca se actioneaza asupra centrului placerii. Poate ca nu suna drastic acest aspect insa asa cum cercetatorii spun este asemenator cu efectul drogurilor.
  • La o ora dupa ce acest suc a fost consumat metabolismul este stimulat sa isi accelereze actiunea. Se cunoaste si un efect diuretic insa in principal se pune accent pe stimularea fata de organism care produce in cele din urma dezechilibre din varii puncte de vedere.

Si mai cu seama pentru cei care consuma in mod frecvent aceste tipuri de bauturi doar imaginatia a ceea ce inseamna efectul fata de organism este suficienta pentru a clasa totul ca fiind nesanatos.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *