Barbat gandindBarbat gandind

Plangerea:

„Doua cuvinte: Jersey Shore. Oamenii devin tot mai prosti pe minut ce trece, iar acesti oameni prosti se inmulesc mai repede decat oamenii inteligenti. Se uita la reality show-uri stupide si tuturor le pasa doar de celebritate si nimicuri. Adolescentii sunt obsedati de Twitter si jocuri video si probabil ca nu ai citit vreodata o carte. Oana Zavoranu ar putea sa fie urmatoarea noastra presedinte.”

Adevarul:

Scorul de IQ a crescut cu 24% din 1914. Pe langa asta, trebuie sa luam in considerare si efectul Flynn, descoperit de catre James R. Flynn, care este un mod de a compensa pentru educatia in crestere (mai mult despre asta imediat). Coeficientul de inteligenta este astfel programat incat scorul mediu sa fie 100. Si ce se intampla cand oamenii inregistreaza note tot mai mari si mai mari, pana in punctul in care 100 nu mai reprezinta media? Recalculezi modul in care se realizeza scorurile, pentru a se intoarce la 100.

Desi rezultatele testelor IQ par similare de la o generarie la alta, rezultatele trebuie sa fie ajustate constant inapoi la 100 pentru ca cei mici inregistreaza scoruri tot mai mari. Daca ai fi inregistrat 100 de puncte pe vremuri, astazi s-ar putea chiar sa fii considerat ca avand usoare probleme mintale in prezent.

 

In acelasi timp, calitatea educatiei a crescut constant de 40 de ani, copiii inregistrand tot mai multe puncte in domenii ca citirea si matematica. Asta nu se intampla doar in Statele Unite, ci in toata lumea. Rata de absolvire este si ea in crestere. Deci, se pare ca, de fapt, apar tot mai multi membri utili in societate la o rata tot mai mare. Lumea, colectiv, devine mai desteapta.

Se pare ca perceptia negativa apare ca urmare a calcularii inteligentei oamenilor dupa cultura pop. Dar sa nu uitam ca majoritatea oamenilor isi petrec toata ziua la scoala sau la munca gandind si luand decizii complexe – divertismentul este o escapada de la acestea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *