surprinzator Halloweensurprinzator Halloween

Halloweenul este o sarbatoare foarte interesanta sarbatorita mai ales de americani, insa imprumutata de la un timp si de noi, in tara. Toata lumea asteapta aceasta sarbatoare interesant in care machiajul de toate felurile si costumele super colorate si fistichii umplu strazile, orasele, dar mai ales casele si cluburile de pretutindeni la sfarsitul lunii octombrie.

Un joc popular la cele mai multe festivaluri si petreceri de Halloween este alegerea merelor. Cu mainile legate la spate, ne introducem fetele intr-un lighean cu apa si incercam sa prindem cate un mar cu gura libera. Aceasta traditie dateaza inca de pe timpul romanilor, a festivalului de sarbatorit recolta din Pomona. Tinerii necasatoriti si-ar fi gasit alesii cautand mere in apa multa. Primul care ar fi apucat cu succes un mnar cu gura ar fi fost urmatorul insuratel.

Filmul Halloween produs in anul 1978 a fost filmat doar in 21 de zile folosindu-se un buget foarte mic. Masca iconica purtata de Michael Myers in timpul filmarilor era de fapt o replica dupa fata lui Micahel Shatner din Star Trek. Designerii de costume au pictat aceasta masca cu alb, au dat parul pe spate, si a adancit orbita ochilor cu negru pentru a crea acea  infatisare neagra si care iti dadea fiori.

Doar Craciunul este mult mai desucces legat de reclamele facute in timpul acestor sarbatori decat Halloween-ul in Statele Unite. Companiile de dulciuri si bomboane, de exemplu, castiga o gramada de milioane din vanzari. Bomboanele Reese’s de la Hershey Company au fost clasate drept dulciurile de dat in dar numarul 1 in anul 2012 cu vanzari totale de 510 milioane de $. M&M au venit pe locul 2 cu vanzari aproximate de 500,82 milioane de $.

Americanii sunt generosi de Halloween, cum ar fi trebuit sa fie si romanii de Craciun. Conceptul de trick-and-treat este de obicei asociat cu practicarea cersitului dupa ajutoare care a inceput inca din timpul festivalului Samhain din Irlanda.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *