tari rata mare alcool
tari rata mare alcool

Fiecare tara din lumea aceasta isi are specificul, traditiile, obiceiurile, practicile si ideile legate de tot ceea ce ne inconjoara, insa de asemenea are si spcificitati doar ale ei, cum ar fi tipul de mancare consumat acolo, tipul de bautura care se bea, hainele ce se poarta, religia dominanta, gandirea oamenilor sau ceva care s-a inventat acolo.

In cazul urmatoarelor tari din toata lumea, alcoolul este pe primul plan sau cel putin este la mare cautare si se consuma in prepronderenta atat de barbati, cat si de femei. Poate ca unele dintre aceste tari chiar se mandresc cu consumul de alcool cu care reusesc chiar sa intre chiar si in cartea recordurilor, sau poate ca unele nu prea se mandresc cu asta, ba chiar au parte de neplaceri mari cauzate de consumul abuziv de alcool. Asadar, in cele ce urmeaza cateva dintre tarile cu o rata ridicata de consum de alcool.

Belarus

Aceasta tara este prima in topul celor mai „betive” tari din lume, mai ales avand in vedere consumul de 17,5 litri de alcool doar pe cap de locuitor. Dar, in ciuda faptului ca locuitorii pot bea atat si beau atat chiar, rata deceselor din aceasta tara este data in mare parte de consumul fara cap de alcool.

Republica Moldova

Nu cu mult mai prejos sunt si moldovenii, vecinii si fratii nostri care se pare ca le cam au cu bautura de la fratii lor ceilalti, rusii. Au imprumutat multe lucruri bune poate de la acestia, insa consumul de alcool nu este deloc un aspect pozitiv si nici o obisnuinta sanatoasa. Aici se bea cam 16,8 litri de alcool pe cap de locuitor, rata deceselor fiind in totalitate de 33,1% cauzata de alcool.

Lituania

Si in aceasta tara consumul de alcool este destul de mare , aici cam 15,4 litri de alcool pe cap de consumator consumandu-se regulat. Rara deceselor in Lituania este de 30,9% data de lichidul tare care da peste cap simturile oricui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *