Barbat zambind
Barbat zambind

Depresia este una dintre cele mai raspandite afectiuni din lumea contemporana. Se considera ca in jur de 300 de milioane de oameni din toata lumea sufera de aceasta tulburare, cei mai afectati fiind oamenii din tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare. La polul opus se afla continentul african; aici, cu exceptia a Egiptului, Marocului, Libiei si Tunisiei, toate celelalte state au inregistrat cele mai mici procente ale numarului de persoane depresive. Surprinzator este faptul ca pare ca persoanele de culoare, in general, par sa fie mai putin afectate de aceasta tulburare. In urma unui studiu pe grupe de americani albi, afro-americani si persoane de culoare din Caraibe, s-a descoperit ca prima grupa era afectata de depresie intr-un procent de aproape 20%, in timp ce celalte doua grupe au inregistrat valori in jurul cifrei de 10%. Cauza exacta nu se stie exact, insa s-a descoperit ca, desi acestia sufera in procente mai mici, in comparatie cu caucazienii, atunci cand fac depresie, aceasta imbraca forme mai severe decat in cazul persoanelor albe.

Cele mai multe persoane diagnosticate cu depresie se afla in Statele Unite. Dupa cum spuneam, populatia alba este cea mai afectata din toate rasele de aici. Pe locul urmator se afla Ucraina, in mare, ca efect direct al conflictelor militare, al scaderii dezvoltarii economice, pierderii locurilor de munca etc, iar pe locul trei se afla alt stat european, Franta.

In clasamentul celor mai depresive zece tari ale lumii se afla sase state europene: Franta, Italia, Spania, Olanda, Belgia si Ucraina. Tot in top zece se afla si un stat african (Liban), unul sud american (Columbia) si doua nord americane (Mexic si, dupa cum am precizat, Statele Unite). Din Asia, statul cu cele mai multe persoane diagnosticate cu depresie este India, care se apropie de nivelul statelor mentionate anterior.

Romania are un procent mediu, desi cifra este in continua crestere, dupa cum este, de altfel, in toata lumea. Se considera ca, international vorbind, dupa afectiunile cardiovasculare, depresia va fi cea mai raspandita tulburare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *