Obosit mereu, fara chef de viata si cu senzatia ca ziua dureaza prea mult. Este cazul tipic al celor lenesi ai putea crede. In realitate o mare parte din ei ar putea de fapt sa sufere de anumite boli. Situatia este usor ignorata caci toti se gandesc la ideea ca somnul dulce este o slabiciune. Insa fiind vorba de starea de sanatate nu ar trebui ignorat faptul ca somnolenta, oboseala ce se repeta ca stare in fiecare zi ar putea ascunde cazuri de speriat.

  • Diabetul. Anul si milionul de diagnosticati cu aceasta boala. Daca in prima faza se poate „corecta” sau tine in frau prin dieta nu la fel se poate spune despre cel de tip 2. Diabetul aduce printre altele o stare permanenta de oboseala la care se adauga tot felul de tulburari.
  • Anemia. Asa cum stim de la parinti sau bunici lipsa de calciu se invoca cel mai adesea cand starea organismului este aceea de somnolenta. E ca si cand bateriile se termina, cand ajungi la un prag critic de energie. Insa nu numai deficitul de calciu ar putea fi sursa problemei ci si fierul sau magneziul. Mai ales cand te stii o persoana vesela si plina de viata situatia opusa este un semnal de alarma. Daca  nu sunt si alte probleme de sanatate atunci ar putea fi alimentatia deficitara care sa te aduca in acest prag.
  • Probleme de glanda tiroida. Aceast asecreta hormoni si cand se produce un dezechilibru se petrece un haos in viata ta. Chiar si cea mai banala sau usoara munca ti se pare obositoare astfel ca somnolenta se numara in sirul de simptome.

Nu in ultimul rand depresia este cea care aduce acea stare de oboseala care nu iti da pace. In acest caz este o problema de ordin psihic ce acapareaza si isi arata efectele pentru intreg organismul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *