Traim in lumea in care tehnologia ne guverneaza. Sunt mii de posibilitati de a ne usura viata si asta implica si grija fata de sanatate. Auzim tot mai des cat de nesanatoase sunt unele alimente si cat de mult conteaza sa tinem cont de etichete, sa le citim corect si sa cunoastem termenii. Eviti astfel un consum prea mare de sare, de E-uri si prin urmare ai grija ce ii oferi organismului. Insa nu suntem mereu cu ochii pe etichete sau de multe ori unele ingrediente nu sunt trecute. Suntem pacaliti fara sa vrem insa in curand asta va tine de istorie.

Stephen Watson si Isabel Hoffman sunt canadienii care au realizat un scanner ce permite o analiza a tuturor produselor. Astfel vom sti ce mancam sau daca este bine sa consumam un anumit tip de aliment. Tehnologia aceasta se bazeaza pe un mic scanner ce face totul posibil cu ajutorul unui laser ce emite fotoni. In felul acesta se realizeaza un spectru ce spune in mod exact care este compozitia chimica a produsului. Rezultatul va fi trimis apoi printr-o aplicatie pe telefonul mobil.

Poate fi vorba despre orice tip de alimente. Poate fi folosit si cand produsul nu este expus, ci chiar prin ambalaj si asta in timp ce faci cumparaturi, inca de pe rafturi. Suna ideal doar ca nu exista inca pe piata. Desi se spera ca anul viitor acesta sa fie disponibil pretul sau nu este unul tocmai mic- 180 de lire. Dar tinand cont de cat de mult ajuta ar fi o investitie care merita.

Mai mult decat scanarea in sine acest dispozitiv numit Tellspec va putea sa tina evidenta caloriilor pe care le consumi de-a lungul zilei, avertizand cotele maxime. Ar fi practic prietenul din umbra care sa te ajute fie sa slabesti fie sa urmezi un regim sau doar un stil de viata sanatos.

 

 

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *