Gesturile mici fac o mare diferenta. Si cand cu o sinceritate debordanta cel de langa tine cunoaste interesul pe care il arati fata de starea de spirit si nu numai ai deja un efect binefacator. Se spune ca sentimentele pozitive fac ca ritmul de peste zi sa se imbunatateasca. Un simplu zambet iti da incredere si o simpla imbratisare poate sa faca ziua mai frumoasa. Din punct de vedere psihologic este o stare de bine, de confort ce aduce schimbari notabile.

Asa cum sustin cercetatorii o imbratisare poate sa reduca din nivelul de stres al unei persoane. In mod concret si din punct de vedere stiintific in momentul unei imbratisari sincere in organism se produce hormonul numit oxitocina ce se face responsabil cu a scadea nivelul de stres. Totodata se inregistreaza o tensiune arteriala mai scazuta.

Pe cat de uimitor este pentru noi pe atat de mult cazuri medicale au surprins si medicii. Exista cazul celebru al unei mame care si-a tinut la piept copilul si l-a stabilizat. Explicatia se refera la faptul ca in momentul imbratisarii cele doua inimi se influenteaza. Stim ca spre exemplu caldura corporala se transfera astfel ca parca inimile comunica intre ele. Se instaleaza linistea, o stare de calm si de bine mai ales cand este vorba de o persoana draga.

Mai mult decat atat se pare ca imbratisarile ne fac si mai fericiti, moment in care si serotonina este eliberata in organism. Imbratisarile calmeaza si relaxeaza muschii, o forma de terapie care practic nu te costa nimic. Si daca e sa credem ce spun studiile se pare ca si nivelul de sanatate este influentat de imbratisari pentru ca in astfel de momente se activeaza plexul solar ce are legatura cu sistemul imunitar.

O simpla imbratisare aduce un nivel crescut de fericire, de stima de sine. De ce nu am face asta mai des?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *