Inca de cand te nasti esti dator pentru viata cu moartea. Este inevitabil si pe cat de nedrept pe atat de trist. Se spune ca de fapt tot ceea ce primim sau agonisim in viata sunt lucruri pe care le „imprumutam” de vreme ce nimic nu ne va ramane dupa ce plecam din aceasta lume. Sa nu ne intristam insa ai spune de multe ori ca daca ar sti unii cand vor pleca de  pe acest pamant poate ca ar fi avut timp sa spuna regretele, sa faca ce era un vis, sa implineasca o ultima dorinta, sa impace pe cei din jur si la randul sau sa plece impacat/a. Cum ar fi sa stii de fapt cat mai ai de trait?

Bizar? Nu se refera la ghicitul in carti, la vrajitoare, ursitoare, la ceea ce unii ar prezice. Nici macar cu o putere paranormala sa „ti se spuna” cand va veni momentul. Si nici despre teste stupide facute la repezeala sau in gluma. Este vorba concret de un ceas realizat tocmai cu acest scop. Este posibil?

Un ceas digital denumit Tikker se pare ca poate sa faca asta. Desigur ca nu va merge nici el pe ghicite ci se va baza pe informatii pe care utilizatorul le pune la dispozitie. Astfel ca minunea de ceas vine impreuna cu un mini chestionar ce o data completat realizeaza anumite calcule, relevante daca e sa ascultam parerea celor care l-au realizat. Dupa ce anumite aspecte medicale sunt completate ceasul in cauza scade varsta purtatorului de dispozitiv si arata de unde incepe numaratoarea inversa.

Nu degeaba a fost numit „ceasul mortii”. Iar cel care sta in spatele proiectului este Fredrik Colting, cel care vede totusi partea pozitiva a lucrurilor. Oarecum inspaimantator, cati dintre noi ar dori sa stie care este numaratoarea inversa a vietii?

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *