izolatii

Exista trei mari categorii de izolatii: in masa, reflexiv si de tip izolare fonica. Orice material previne transmisia caldurii, electricitatii sau a sunetului se numeste un izolator iar procesul prin care se fac aceste lucruri se numeste izolatie. Cele trei categorii de izolatii sunt folosite in cele mai diferite scopuri si in diferite locuri, insa cel mai utilizat dintre acestea este izolatia in masa.

Izolatii in masa

Aceste tipuri de izolatii sunt numite izolatii termale. Materialele fabricate din acest gen de izolatie adapostesc milioane de micro-buzunare, care au aer prins in ele. De vreme ce aerul este un rau conductor al caldurii, acesta asigura efectul de izolare. Acesta este motivul pentru care nu este deloc recomandat a presa asemenea materiale. Exista unele subtipuri: paturi si placi rigide, izolatii de umplere sau spray-uri cu spuma izolanta. Acestea sunt amplasate, indreptate sau manual asezate in zona de izolat.

Vata de sticla (fibra de sticla)

Acest izolant este produs din fibre de sticla prin topirea materialului de sticla si formarea acestuia sub forma de rogojina de fibre fine. Principalul avantaj in cazul paturilor izolante este faptul ca acestea sunt usor de modelat si de instalat in locurile unde este necesara izolarea. Insa, trebuie avuta grija si in acest caz pentru ca nu trebuie sa fie presate si nici expuse la umezeala.

Vata bazaltica

Acest tip de izolant este fibros ca natura, este fabricat din roca vulcanica topita care este mai tarziu toarsa pentru a lua forma dorita. Este in principal folosita pentru izolatiile termale, insa este si un excelent izolant fonic de asemenea. Acest tip de izolant este mult mai scump decat fibra de sticla.

Lana naturala si poliesterul

Acest tip de lana este fabricat din lana obtinuta de la tunderea oilor. Lana naturala este rezistenta la foc, insa este posibil sa fie atacata de molii si de alte ganganii. Poliesterul este fabricat din fibre de poliester si este similar cu vata bazaltica in ceea ce priveste proprietatile sale, insa nu are parte de aceleasi probleme din punct de vedere fizic.

Placile rigide sunt cele mai preferate si populare alegeri ale mesterilor sau ale celor care isi izoleaza locuintele. Aceste tipuri de izolanti sunt folosite pentru asigurarea izolarii fonice si termale in cazul tavanelor si a peretilor. Printre aceste tipuri de placi rigide pentru izolat se numara si poliesterul extrudat si polistirenul expandat.

Poliesterul extrudat si polistirenul expandat

Fabricat din placi rigide de celule inchise de polistiren, poliesterul extrudat nu este numai rezistent la apa, ci de asemenea are si o putere foarte mare si rezistenta la compresiunea ridicata. Acest tip de izolant poate fi folosit cu ignifuge, insa nu este rezistent la foc in sine si nu ar trebui sa fie instalat in zone apropiate si usor inflamabile.

Un termosistem polistiren expandat este reprezentat de niste placi rigide sau de niste margele rigide din poliester echipate cu folii reflectorizante atasate de ambele parti. Aceste tipuri de izolatii nu sunt rezistente la apa si au o putere mai scazuta in ceea ce priveste compresiunea. Oric tip de izolant este potrivit pentru o anumita parte a casei sau pentru a oferi confort si a feri de raceala zonele in care se doreste acest lucru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *