Tot ce e bun strica. Relativ bun caci gustul delicios nu are legatura cu un continut nutritiv bun. Practic ne-am obisnuit sa ne placa dulciurile si mancarea procesata insa fara sa ne gandim ca pe termen lung astfel de obiceiuri dauneaza. Cand vine vorba de zahar lucrurile nu sunt roz. Acesta afecteaza chiar daca nu esti diagnosticat inca cu o boala care sa te tina la regim asa cum este diabetul.

Zaharul iti provoaca dependenta. E ca si cand ai deveni imun la anumite lucruri. La nivelul creierului se elibereaza dopamina si prin urmare consumul de zahar aduce o stare de bine. Insa cu fiecare consum de zahar sub orice forma iti cresti „imunitatea” la efectul sau si doresti mai mult pentru ca organismul sa cunoasca acea stare de bine.

Pe aceeasi lungime de unda este si efectul de a dori mai mult. Consumul de zahar duce la senzatia de foame. E ca si cand nu esti satul niciodata decat pentru moment dupa ce ti-ai umplut stomacul cu dulciuri si pana cand acestea se digera. Si nu numai cand vine vorba de alimente cu zahar, tocmai de aceea persoanele cu probleme de greutate consuma multe dulciuri si spun ca nu sunt satui de mancare.

Zaharul afecteaza organele interne pentru ca le ingrasa. Zaharul formeaza grasimi ce se depoziteaza in jurul organelor interne, asta duce la o proasta functionare, la o imposibilitatea ca acestea sa fie la fel de „active”. Si de aici un lung sir de probleme. Desigur se vede si la exterior caci burtica incepe sa se rotunjeasca, sa apara aripioare si centimetri explodeaza.

Colesterolul este si el dat peste cap, venele cunosc si ele probleme si apare hipertensiunea cauzata de sangele plin de insulina ce se transporta in organism; lista continua cu diabetul.

Toate aceste probleme inseamna nevoia de a constientiza ca zaharul este bun insa consumat moderat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *