toyota-inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala reprezinta un sector care a atras atentia inginerilor din domeniul tehnologic din ce in ce mai mult, astfel ca acestia isi doresc s puna pe picioare proiecte gigant care, pentru multi dintre noi oamenii de rand, ar putea sa para inspaimantatoare- si pe buna dreptate, o masinarie mai inteligenta decat noi nu e un lucru foarte placut.

Insa, cei de la Toyota au alte planuri in acest sens, astfel ca au inceput sa realizeze mai multe cercetari in acest domeniu. Bazandu-se pe ideea ca masinile actuale sunt cele responsabile de imbolnavirea populatiei de probleme respiratorii si pentru ca reprezinta principalul factor ce se afla la baza schimbarilor climatice, oamenii de stiinta incearca sa implementeze pe piata automobilelor masinile ecologice sau cele autonome.

Roboti inteligenti de la Toyota

Pornind de la aceasta idee, Toyota isi doreste sa lanseze un nou sediu de dezvoltare si cercetare in domeniul inteligentei artificiale, in Sillicon Valley, unde mai bine de 200 de angajati isi vor concentra mintile si vor implementa idei benefice, cu scopul de a dezvolta masinarii capabile de inteligenta artificiala. Autorul acestei idei este Giles Pratt si a declarat pentru presa internationala ca isi doreste sa construiasca masini autonome- care sa se fereasca de accidente rutiere, dar si roboti inteligenti care sa fie capabili sa dea o mana de ajutor batranilor sau celor care au nevoie.

Spre deosebire de Google si Apple- care anunta peste tot ca lucreaza la astfel de masini, Toyota tace si actioneaza, astfel ca nu mai pierde timpul cu declaratii in revistele de domeniu, ci pur si simplu se concentreaza pe ceea ce isi doreste sa dezvolte. Astfel, cei de la Toyota inca isi doresc sa creeze o masina care sa fie propulsata pe hidrogen, dovada si masinile lansate de ei alimentate pe hidrogen, cum ar fi si FCV Plus. Totodata, Toyota a anuntat ca isi doreste sa reduca cantitatea de emisii cu pana la 90% pana in anul 2050, asa ca producatorul de masini si-a propus sa vanda aproape 1,5 milioane dde masini hibrid pana in 2020.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *