Acneea este cea care afecteaza la nivel inalt, indiferent de varsta. Daca la un moment dat tine de fluctuatii de hormoni, la varste adulte poate fi vorba de un stafilococ care sa dauneze si sa amplifice efectele. In orice caz, exista si remedii homeopatice care sa ajute in acest sens.

Acneea, combatuta cu remedii naturale

Peroxid de benzoil – un remediu destul de comun cand vine vorba de tratarea acestei afectiuni de piele, acesta actioneaza in special prin curatarea excesului de sebum si a porilor de murdarie. Elimina de asemenea si celulele moarte. Proprietatile sale de a curata sunt si cele care tine in frau bacteria ce provoaca acneea.

Produse de curatat pe baza de sulf – in special sapunurile de acest fel si cu un astfel de ingredient se recomanda in mod special celor care au tenul mai uleios. In aceeasi categorie se inscriu si cei care au tenul mai sensibil chiar si la factori externi sau la atingere. Ca si ritual de ingrijire se recomanda sapunul cu sulf.

Lamaia este si ea eficienta. Asta pentru ca are un continut foarte mare de vitamina C, ajuta la curatarea profunda a tenului si mai cu seama tine si de „hranirea” si tonifierea acesteia. Asadar, lamaia efectiv aplicata pe fata este un real ajutor, un tonic de asemenea.

Sucul de coriandru si menta se adauga la aceasta lista. S-a dovedit faptul ca aceste ingrediente sunt utile pentru tratarea problemelor de piele de tip acnee. Este de fapt o urmare tratarea pielii pentru ca initial pielea este doar curatata foarte bine, chiar si de puncte negre.

Ce se intampla de fapt cu tratarea acestei probleme? Se crede ca un tratament eficient trebuie sa porneasca din interior. Asadar, conteaza extrem de mult ce mancam. De evitat sun prajelile, mancarurile grase si excesul de orice fel. In schimb, clasica poveste cu fructele si legumele care trebuie sa fie parte din meniu se mentine de recomandat.

In ceea ce priveste abordarea naturista se crede ca tratamentele de acest fel sunt in masura sa ajute mai degraba organismul la o restabilire a propriului echilibru. Este ca si cand ai ajuta corpul sa infrange orice obstacol, asa cum este si ceea ce tine de bacteria ce poate provoca acneea. Conteaza sa ai rabdare in asta si asa cum acneea nu a aparut imediat nici rezultatele unui tratament nu se vor vedea imediat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *