trecere-pietoni-cluj

Ce se intampla atunci cand tinerii isi pun ceva in cap? Ceva uimitor. De ce? Pentru ca sunt incapatanati si nu se lasa pana cand visul lor nu devine realitate. Ei bine, asa este si cazul unei tinere- Cristina Curcan- care a studiat domeniul de arte textile si care a avut o idee inedita de a mai inviora peisajul urban al Clujului. Tanara, in varsta de 29 de ani ani, isi doreste sa directioneze atentia oamenilor catre aspectele traditionale romanesti, asa ca a decis sa picteze o trecere de pietoni din orasul Cluj in motive traditionale romanesti, care redau imaginea prosoapelor din zona Transilvaniei.

Astfel, ideea Cristinei a fost implementata cu succes, iar visul sau a devenit realitate pe o trecere de pietoni din orasul sau natal. Intrebata de ce a ales ideea prosoapelor traditionale, tanara a raspuns ca a studiat artele textile si, ca si parte a traditiei din Romania, prosoapele au inceput sa piarda teren. In urma acestui proiect, Cristina si doreste sa promoveze imaginea prosoapelor traditionale din Transilvania, insa vrea sa propuna o metoda mai moderna, care sa se adapteze societatii actuale.

Motive tradionale pe strada

Cristina Curcan sustine ca tesatura este un aspect cu o importanta foarte mare in traditia romaneasca, insa, din pacate, si-a pierdut din popularitate, asa ca nu mai este gasita in casele romanilor. „Prin intermediul acestui proiect, imi propun sa readuc ideea de traditional in randul romanilor si, cu toate ca timpul a trecut, aceste motive tradionale nu ar trebui sa isi piarda din valoare”- sustine tanara de 29 de ani. De asemenea, aceasta mai adauga ca tesaturile cu motive traditionale au fost prezente tot timpul in casa bunicilor sai: „Tot timpul mi-au placut motivele si culorile folosite in astfel de prosoape. In cazul acestui proiect nu am dorit neaparat sa asez ideea de prosop, insa in urma unei documentari mai detaliate despre varietatea de tesaturi am obtinut acest rezultat final”- adauga tanara.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *