Oficialii Uniunii Europene se intalnesc joi si vineri cu reprezentantii de la Apple, Google si agentiile de protectie a consumatorului pentru a discuta despre cum dezvoltatorii reprezinta achizitiile din aplicatii pentru consumatorii europeni.

Scopul intalnirii este sa stabileasca noi reguli pentru a face dezvoltatorii aplicatiilor mai transparenti, si pentru a face ordine in noile reguli pentru a preveni copii sa faca achizitii accidentale.

Potrivit Uniunii Europene, industria de aplicatii din Europa o sa valoreze 86.46 miliarde de dolari in urmatorii 5 ani. Vor fi realizate reguli mai stricte despre cum vor decurge achizitiile din aplicatii, asigurand consumatorii exact despre lucrurile pe care le vor cumpara.

Intr-o declaratie din presa, comisarul de justitie al Uniunii Europene, Viviane Reding, sustine ca ducand consumatorii in eroare este un model de afacere total gresita si merge impotriva spiritului regulilor de protectie a consumatorului din Uniunea Europeana. Comisia Uniunii Europene va astepta raspunsuri foarte concrete de la industria aplicatiilor in legatura cu problemele ridicate de cetateni si organizatia nationala a consumatorului.

Sunt 4 probleme principale care trebuie sa se discute, potrivit Uniunii Europene.

  • Jocurile care apar fiind gratuite nu ar trebui sa induca in eroare consumatorul despre costurile reale implicate;
  • Jocurile nu ar trebui sa contina indemnuri directe catre copii pentru a cumpara obiecte in jocuri sau a convinge un adult sa cumpere obiectele pentru ei;
  • Consumatorii ar trebui sa fie informati adecvat despre aranjamentele de plata, iar achizitiile nu ar fi trebuit sa fie debitate prin configurare implicita fara consimtamantul explicit al consumatorului;
  • Vanzatorii ar trebui sa furnizeze o adresa de email, in asa fel incat consumatorul sa ii poata contacta in caz de intrebari sau plangeri.

Autoritatile din Statele Unite ale Americii s-au legat si ele de regulamentele de la Apple in legatura cu platile din aplicatii. Compania a rezolvat o plangere cu FTC mai devreme anul acesta care a rezultat in a le plati clientilor 32.5 milioane pentru achizitiile accidentale din intermediul aplicatiilor.

 

 

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *