Africani

Ungaria a inceput constructia unui gard de-a lungul granitei de sud cu Serbia, in incercarea de a opri valul „imposibil de sustinut” de migranti care intra in tara. Pana acum, in acest an, 67.000 de oameni, majoritatea din Kosovo, Afganistan si Siria, au intrat ilegal in tara in incercarea disperata de a ajunge in Uniunea Europeana, pentru a scapa de conflictele militare care i-a lasat pe drumuri. Anul trecut, numarul migrantilor din Ungaria era pe tot anul de doar 43.000. Majoritatea migrantilor calatoresc in parti mai bogate ale Uniunii, insa guvernul maghiar a spus ca acele state ar putea sa trimita acei migranti inapoi in Ungaria.

Constructia a inceput ieri. In fata criticilor din partea Austriei, a cancelarului german Angela Merkel si a altora, purtatorul de cuvant al guvernului maghiar, Zoltan Kovacs, a declarat ca Ungaria si-a propus sa ridice gardul, care este doar o masura temporara, insa. Alte critici au venit si din partea Natiunilor Unite si a Consiliului Europei, declarand ca acest lucru ar incalca dreptul refugiatilor de a gasi siguranta, punandu-i astfel in risc.

Sute de mii de migranti, in mare din Orientul Mijlociu si Africa, folosesc rutele din Balcani pentru a intra in Uniunea Europeana, trecand din Turcia spre Grecia, Bulgaria, Macedonia, apoi Serbia si intr-un final, in Ungaria. Adaposturile din Ungaria si Austria sunt supraaglomerate, iar luna trecuta politia maghiara a folosit gaz lacrimogen pentru a opri sute de migranti care se luptau unii cu altii si aruncau cu pietre intr-o tabara din orasul estic Debrecen.

Miscarea migrantilor in Europa a atins in acest an nivele fara precedente. Pana acum, doar in acest an, granita Greciei a fost trecuta de 80.000 de oameni. Periculoasele treceri peste Mediterana catre Italia si Malta au adus 67.000 de migranti, precum si „ruta Balcanica” prin Serbia.

Ce parere aveti despre aceasta decizie a maghiarilor, care nu par sa fie de acord ca oameni de alta nationalitati sa locuiasca in tara lor? Nu e putin ironic?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *