In America a fi vanator de recompense este o meserie in adevaratul sens al cuvantului. Este o adevarata aventura, este ca si regia unui film in varianta reala. Cu legi care difera de la un stat la altul pana la urma agentii de cautiune-asa cum mai sunt numiti- sunt recunoscuti in fata legii si de catre autoritati.

Cum se procedeaza? In momentul in care se incalca legea, se comite o infractiune pentru care ulterior se stabileste o cautiune pentru a putea fi eliberat, perioada de cercetare in libertate, acuzatul semneaza in cazul in care nu isi permite sa plateasca, o conventie, un contract cu o firma de asigurari. Este garantul care sa asigure prezenta acestuia in fata legii la momentul judecarii. In cazul in care acuzatul se decide sa fenteze legea, in caz de neprezentare firma de asigurari isi va angaja un agent pentru a-l vana pe acuzat.

Vantorul de recompensa ajunge sa castige de la 10 pana la 20% din valoarea cautiunii. Se fac bani frumosi din asta insa nimeni nu spune ca este usor. Chiar daca practic te gandesti ca iti trebuie si intuitie si spirit de politist pentru a gasi urmele celui disparut este pana la urma cu un risc in a rori in cercuri dubioase, in a cerceta locuri rau famate. Adrenalina este si ea parte din aceasta ecuatie insa dincolo de asta este aventura. Cu drepturi ca ale unui aget FBI vanatorul de recompense poate fi mai sus plasat ca munca depusa decat un politist asta in cazul de urmarire a unui infractor.

Cum numeroase filme care prezinta povesti ale vanatorilor de recompense adevarul este prezentat insa putin mai estetic. Nu este deloc usor a prinde un infractor, timpul preseaza si el si cu motive de a fugi de lege este clar ca vorbim de un nivel urat al celor care au probleme cu legea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *