Frumoasa adormitaFrumoasa adormita

In filmul clasic din 1959, zana cea rea, Maleficent a blesteama pe printesa Aurora sa-si intepe degetul intr-un fus in ziua in care isi va sarbatori cei 16 ani. Respectiva intepatura o va face sa cada intr-un somn adanc ca moartea (igiena fuselor in era medievala era pur si simplu execrabila, se pare), din care nu se va trezi decat dupa ce va primi sarutul iubirii adevarate. Dupa ce se lupta cu Maleficent care luase forma unui dragon urias si depaseste limita bunului simt la prima intalnire, printul Phillip salveaza ziua si toata lumea traieste fericita pana la adanci batranete.

Insa, in basmul original „Frumoasa adormita” scris de catre Charles Perrault, printul si printesa incep sa faca prostii cam din momentul in care aceasta se trezeste. Frumoasa adormita are doi copii inainte ca regele sa moara si ca printul sa mosteneasca tronul. Oh, am mentionat cumva ca printul era pe jumatate capcaun din partea mamei?

Cand printul pleaca la razboi, mama sa capcaun ii porunceste ospatarului sa serveasca Frumoasei Adormite si celor doi copii sos picant. Insa, inteleptul ospatar gateste in schimb un miel, o capra si o caprioara, pentru ca daca ascunzi gustul carnii cu sosuri elegante, oricum nu simti diferenta, nu? Cand regina regenta descopera tradarea ospatarului, aceasta umple un cazan plin cu serpi si broaste si planuieste sa arunce familia regala in ea. Din fericire, regele ajunge la castel in timp util si in loc sa recunoasca faptul ca a incercat sa faca niste mancare bame cu familia, capcauna se arunca in propriul ceaun si moare.

Intr-o alta versiune a basmului, printul nici nu o mai trezeste pe printesa si isi face de cap cu ea cat aceasta inca doarme somnul etern – ce aveau printii medievali cu femeile care dorm? Ca urmare a violului, din care printesa nu se trezeste, aceasta naste doi copii.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *