Ne gandim adesea ce se va alege cu lumea in care traim, cum se va schimba societatea si ce inventii vor tine locul unor actiuni pe care le facem acum. Previziunile sunt pentru fiecare cu o tenta personala insa cercetatroii estimeaza schimbarile la un nivel inalt. In 2050 inca vom avea orase insa sub o alta forma decat ceea ce avem acum.

Nu vom mai avea acelasi sistem de curierat cand dronele si bicicletele zburatoare vor tine locul acestora. Si nu are cum sa fie altfel de vreme ce acestea sunt deja folosite insa inca la inceput de drum. Si pentru ca mediul rural este cel care va cunoaste finalul se pare ca din ceea ce cercetatorii spun inseamna ca in turnurile ce definesc orasul modern se va combina practica de birou cu fermele.

Si daca moda este deja inceputa cu cladiri inteligente, luand exemplul recentului proiect al turnurilor dinamice, se pare ca in 2050 vom avea partea doar de astfel de constructii. Cladiri care se vor dovedi inteligente prin modul in care vor gestiona totul pentru ca efortul uman sa fie inlocuit. Astfel ca acestea vor putea genera lumina si caldura, vor stoca energie electrica si vor putea sa foloseasca apa de ploaie.

Placerea shoppingului va fi si ea inlocuita de stilul clasic caci se pare ca inventia de imprimanta 3 D ce va putea sa puna la dispozitie produsul dorit, la comanda. Si ca in filme SF vom avea taxiuri ce vor functiona dupa principiul , arborilor luminiscenti in loc de iluminatul public. Iar oamenii vor avea control pentru diverse activitati ce le intreprind cu ajutorul unor dispozitive speciale, nu departe de ceea ce Google Glass inseamna.

Lumea vazuta in timp, in viitor se pare ca va aduce schimbari majore insa unele care nu ar trebui sa ne surprinda de vreme ce multe dintre inventiile actuale sunt deja parca dintr-o lume a viitorului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *