Pentru ca merita sa fie sarbatorita, pentru ca face momentele sa fie mai dulci si placerile intense, pentru ca este desertul cel mai comun si cel mai apreciat, pentru ca le place copiilor si batraneilor in egala masura ciocolata are o zi internationala. 11 iulie este marcata ca acea zi in care ciocolata trebuie sarbatorita mai mult ca oricand, cand consumul se transforma intr-o necesitate de a veni parca cu o multumire pentru tot ceea ce reprezinta.

Si din categoria lucrurilor „stiai ca…”, in ideea de a aprecia acest produs mai mult si nu numai pentru gustul sau divin sunt lucruri pe care poate nu le stiai despre ciocolata. Cum spre exemplu ca totul a inceput cu aztecii, cei care au madria de a fi inventatorii. Era considerata asa cum au si numit-o si anume „mancare pentru zei” asta pentru ca venea cu o mangaiere si delectare a simturilor, a papilelor gustative in special. Ulterior povestea ciocolatei sta drumul sau catre Europa unde ajunge datorita cercetatorilor spanioli. Restul… e istorie caci de aici a inceput sa devina din ce in ce mai populara, mai apreciata la nivelul la care se afla astazi.

In zilele noastre ciocolata nu mai este de multa vreme ceva sofisticat, industria si productia de ciocolata devenind un concept comun. Cu diferite sortimente si moduri de a se combina acest produs este mai degraba primul gand in materie de desert. Insa arta adevarata din asta este magia ce se intampla in Belgia, acolo unde se gasesc aproximativ 2000 de magazine care vand exclusiv ciocolata. Muzeele cu aceasta tematica sunt si ele raspandite, nu mai putin de 16 astfel de locatii incantand turistii si localii cu acele creatii desavarsite si delicioase, pe cat de interesante si aspectuoase pe atat de ravnite. Asta pentru ca Belgia este lider mondial la productia de ciocolata.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *